Rólunk bővebben

A szenvedélybeteg nők segítése országosan egyedülálló specifikumunk.

Kifejezett szándékunk és célunk volt az Otthont tudatosan nőkre szabni, az ő szükségeik, igényeik szerint felépíteni a programot. Mindezt terápiás közösségi modellen keresztül valósítjuk meg.

21 férőhellyel rendelkező intézményünk 18 és 60 év közötti szenvedélybeteg nőknek nyújt rehabilitációs ellátást, akik keresik a kiutat szenvedélyük poklából, és kérik a segítségünket a felépülésükhöz. Hossszútávú, bentlakásos a programunk időtartama 1 év.

Célunk, hogy hozzásegítsük klienseinket szenvedélybeteg, szerfogyasztó életmódjukból adódó gondolkodásuk és viselkedésük megváltozásához. A szermentes élet megtapasztalásához biztonságos, elfogadó környezetet igyekszünk biztosítani.

Értékrendünk meghatározója az Istenbe vetett hitünk, melyet nem kényszerítünk rá senkire, azonban mindennapjaink szerves részét képezi, hiszünk Isten megtartó, életet átformáló erejében.

Képzett, sokszínű szakembergárdánk készséggel áll rendelkezésre, hogy ott álljon lakóink mellett a változás nehéz útján.

A felépülés egy hosszú fejlődési folyamat. Ebben a folyamatban addig szeretnénk elvinni klienseinket, ahol megtapasztalhatják a józanság örömét, egy testi-lelki-szellemi egyensúlyt, „egész-séget”, teljességet, termékeny életet.

Szeretjük ezt a szót: gyógyulás. Hiszünk abban, hogy a függő a józanságában kiteljesedhet, betegségét körbe nőheti az élet, a létezés öröme. Hiszünk az új identitásban, abban az átalakulásban, amit belső lényünk átél akkor, amikor Istennel találkozik, Hozzá kapcsolódik.

Kell még egy kis bíztatás?Várunk mindenkit, aki:

Amennyiben elhatározásra jutott abban, hogy fel szeretné számolni eddigi életvitelét és a józanság útjára kíván lépni, szívesen állunk a rendelkezésére az általunk nyújtott lehetőségekkel.


Szolgáltatásaink

Terápiás közösségi modell keretein belül:
Egyénre szabott kísérés a terápiás cél eléréséhez
Kis- és nagycsoportos foglalkozások, többek között az alábbi témákban:

A jelentkezés módja:

Az Otthonba bekerülés feltétele egy felvételi beszélgetésen való részvétel, ahol személyesen találkozunk egymással, és dönthetünk arról, hogy a továbbiakban tudunk-e együtt dolgozni.

A felvételi beszélgetésekre szerda délelőttönként van lehetőség, telefonon vagy e-mailben történő előre egyeztetett időpontban.


A terápia időtartama

Egy-másfél év, amelynek első 3 hónapja izoláció, a következő a fejlődési fázis, az utolsó szakasz pedig a visszailleszkedés időszaka.