rehabfejlec_kiskeppel
01 aniko

Végh Anikó

mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, terápiás önismereti csoportovezető

Mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakemberként végeztem a SOTE-n, pszichodráma asszisztensként a Magyar Pszichodráma Egyesület képzésén.

Alapvégzettségem szerint diplomás ápoló vagyok, jelenleg az egészségügyi vonalból kilépve elsősorban terápiás önismereti csoportokat vezetek, főleg relapszus-prevenció, asszertivitás, viselkedési addikciók témában. Csoportjaimon gyakran élünk a pszichodráma non-verbális csoportterápiás módszerben rejlő lehetőségekkel, felhasználva és beépítve ezeket a felépülés érdekében. Ezen felül egyéni esetvezetés, segítő beszélgetés útján próbálok hozzájárulni ehhez a változáshoz, fejlődéshez.

Kifejezetten kedvesek számomra a szervezési, tervezési feladatok, amik főleg az intézményünk arculatával, kapcsolatteremtéssel, szakmai kapcsolataink ápolásával függnek össze.

Hét éve dolgozom az intézményben, legfőbb feladatomnak azt érzem, hogy átadhassam azt a megtapasztalásomat, hogy van remény, és érdemes küzdeni, megdolgozni a változásért, még ha az egy élethosszig tartó projekt is.

Az önismereti munkában nagyon sokat jelent az Istenismeret, a magunkról alkotott, vagy mások által ránkaggatott negatív kép átírásában, valamint elengedhetetlen segítség a komfortzónánkból, rabságainkból való kilépéshez.

A munkahelyi szerepemből kilépve az anyaiban pihenek meg, és fordítva. Szeretek feltöltekezni jó beszélgetésekből, kirándulásból, sportolásból, de egy-egy jó film, vagy olvasnivaló is inspirál. Leginkább a természet közelsége és a vízparti üldögélés kapcsol ki.