Felvétel

Mit várunk el a hozzátartozótól?

1. Legyen támogatója a terápiára jelentkezõnek pozitív hozzáállással, anyagi és lelki segítségnyújtással, ideje egy részének feláldozásával, a jelentkezõ felvételi elõkészítésének segítésével.

2. Az intézménylátogatáson a jelentkezõvel és esetleg más támogatóval együtt Ön is vegyen részt. Természetesen 1-2 kísérõ elég.

3. Gondolja át, mennyibe került korábban a hozzánk jelentkezõ havi ellátása, beleértve a szenvedélybetegség költségeit is, és „mennyit ér” Önnek a lánya, édesanyja, felesége gyógyulása, egészsége és a családi harmónia.

4. Ha mindebbe belegondol, valamint abba, hogy a reálértékében egyre csökkenõ állami finanszírozás havi költségeinknek csak a töredékét fedezi, akkor megérti, miért várjuk el, hogy a térítési díj fizetésének terheibõl lehetõségeihez mérten kivegye részét. Próbálja meg rávenni a család, rokonság többi tagját is erre a „közteherviselésre”. Többfelé osztva nem is olyan elviselhetetlen. Természetesen a teljes összegû intézményi térítési díj megfizetése nem feltétele a jelentkezõ felvételének, és senkire nem akarunk elhordozhatatlan terhet rakni, de az anyagi vállalás mértékébõl azért lehet következtetni a jelentkezõ és a hozzátartozók szándékának komolyságára.

5. A jelentkezõ beköltözésére szánjon idõt, ha kell, vegyen ki szabadnapot. Az elhelyezés és a különféle dokumentáció elkészítése, ill. a legfontosabb dolgok megbeszélése legalább 1 órát vesz igénybe.

6. Tartsa a kapcsolatot ellátott hozzátartozójával és az intézménnyel. Az elsõ 3 héten (teljes izolációs idõszak) csak telefonon, a szolgálatban levõ munkatárstól érdeklõdhet, utána a házirendben foglaltak szerint közvetlen kapcsolatot is tarthat hozzátartozójával (telefon, látogatás, levélírás).