Felvétel

Mit kell tennie a jelentkezőnek?

a) Intézményünk meglátogatása elõtt

1. Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetõségeink egyikén, hogy idõpontot egyeztessünk az intézmény meglátogatása céljából. Ezáltal Ön megismerkedhet az ellátás körülményeivel, a szakmai stáb tagjai pedig Önnel.

2. Készítsen egy életutat (8-10 oldal ajánlott). Nem vázlatpontokba szedett önéletrajzot kérünk, hanem egy olyan szabad fogalmazást, amely magában foglalja életének azokat az eseményeit, amelyek a szenvedélye kialakulásához vezettek.

3. A megbeszélt idõpontban jöjjön el a kísérõjével együtt (családtag, támogató, szociális munkás stb.) Hozzon magával minden egészségügyi dokumentumot (zárójelentéseket). A személyes találkozón kap tõlünk házirendet és egy megállapodástervezetet (lásd még Letöltések), amit a felvételig (beköltözésig) alaposan tanulmányozzon át, mert ezek megismerésérõl a felvételkor nyilatkozatot kell aláírnia.

b) Intézményünk meglátogatása után

1. Ha intézményünk orvosa úgy látja, hogy Önnek kórházi elõkezelésre van szüksége, akkor ezt követõen kérjen háziorvosától beutalót elõzetes kórházi kezelésre.

2. Végeztesse el a következõ vizsgálatokat, amelyek szükségesek a felvételhez: HIV, Hepatitis B és C, valamint tüdõszûrés.

3. Addiktológiai szakorvostól kérjen beutalót intézményünkbe, vagy kórházi kezelés esetén a zárójelentésen szerepeljen az intézményünkbe való áthelyezés (ez az egészségügyi felvételhez szükséges).

4. Készüljön fel a beköltözésre, és a megadott idõpontban pontosan érkezzen meg. Ezt lehetõleg úgy szervezzük, hogy a kórházból egyenesen hozzánk jöhessen. Ha ez technikai okokból mégsem lehetséges, a kórházi kezelés után tartózkodjon a szenvedélybetegséget okozó szer használatától, mert ha a felvételen alkoholos vagy drogos állapotban, ill. elvonási tünetekkel jelenik meg, kénytelenek leszünk megtagadni a felvételt.